Ce trebuie sa stii despre casnicie

Ce trebuie sa stii despre casnicie

O casnicie nu este usoara deloc si necesita munca din partea ambilor parteneri. Atunci cand exista iubire si respect, cei doi pot face ca lucrurile sa mearga pentru toata viata. Atunci cand munca este depusa de ambii parteneri, se va crea un echilibru excelent in relatia de cuplu. Iata ce trebuie sa stii adespre casnicie.

Despre casnicie

• Angajamentul in matrimoniale înseamnă să fiÈ›i credincioÈ™i până când unul sau amândoi decideÈ›i că este suficient.

• Retragerea angajamentelor atunci când sunteÈ›i supărat sau aÈ›i avut o ceartă cu soÈ›ul / soÈ›ia este acceptabilă.

Siguranța este pe primul loc

Înainte ca locuinÈ›a familiei să fie un refugiu sigur pentru ca membrii familiei să crească È™i să se iubească unul pe celălalt, căsătoria unui cuplu trebuie să fie stabilă È™i păstrată în siguranță. Exista trei puncte de "siguranță" în marcarea obiectivului râvnit al unei căsnicii sănătoase È™i fericite:

• SiguranÈ›a angajamentului

• SiguranÈ›a emoÈ›ională

• SiguranÈ›a personală

Angajamentul este acela de a proteja cine sunteÈ›i ca un cuplu È™i ceea ce inseamna construirea împreună pentru viitor". Cuplurile fericite vorbesc deschis, împărtășesc gânduri È™i se susÈ›in reciproc, fără teama de vătămare emoÈ›ională, vătămare fizică sau intimidare.

"Marile așteptări" ale unei căsătorii

Cuplurile trebuie să înÈ›eleagă că diferenÈ›ele de aÈ™teptări provin din mai mulÈ›i factori: personalitate, părinÈ›i, familie, educaÈ›ie, relaÈ›ii anterioare, prieteni, credinÈ›e religioase / culturale, tradiÈ›ii, chiar È™i televiziune, muzică È™i social media. În cazul în care aÈ™teptările depășesc realitatea, unul dintre parteneri va experimenta dezamăgire. Pentru a atenua dezamăgirea, trebuie în primul rând să fiti conÈ™tienÈ›i faptul ca fiecare om iubeste in mod diferit. Dacă este necesar, ambii parteneri ar trebui să facă schimbări adecvate, astfel încât să gestioneze mai bine È™i să rezolve diferenÈ›ele de aÈ™teptări.

Concentrează-te pe bine

Partenerii de căsătorie intalniri online cluj ar trebui să întocmească o listă de apreciere unul față de celălalt. "Concentrează-te pe lucrurile bune; gândiÈ›i-vă la modalități de a arăta apreciere". Acte intenÈ›ionate, ar fi practicarea obiceiului de a mulÈ›umi pentru fiecare nouă zi cu soÈ›ul/ soÈ›ia, s-au dovedit a fi foarte eficiente.

Spuneti ’’Imi pare rau’’ atunci cand gresiti

Ce trebuie sa faci atunci cand te confrunti cu un conflict in cuplu:

• Învață să te calmezi intotdeauna inainte de a purta o discutie cu partenerul

• Retragerea din situaÈ›ia conflictuală acolo unde este necesar

• Întotdeauna stai jos într-o stare bună de spirit pentru a vorbi despre problema, nu te enerva si nu da vina pe celalalt

• Nu lăsaÈ›i problema la îndemână să "definească" căsătoria (ca nu cumva să câÈ™tigaÈ›i argumentul acum, pierdeÈ›i războiul pe termen lung...)

Daca ai gresit, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru relatia ta este sa iti ceri iertare. Sa spui ’’Imi pare rau’’ atunci cand gresesti este o dovada de maturitate si de iubire, desi multi considera ca este o slabiciune. Ei bine, nu este deloc o slabiciune si toti oamenii ar trebui sa invete sa isi ceara iertare, indiferent ca vorbim de un cuplu sau de o relatie de prietenie. Atunci cand un partener isi recunoaste greseala, aceasta este pe jumatate iertata, deci relatia se poate imbuntati semnificativ.