O casnicie nu este usoara deloc si necesita munca din partea ambilor parteneri. Atunci cand exista iubire si respect, cei doi pot face ca lucrurile sa mearga pentru toata viata. Atunci cand munca este depusa de ambii parteneri, se va crea un echilibru excelent in relatia de cuplu. Iata ce trebuie sa stii adespre casnicie.
Despre casnicie
• Angajamentul in matrimoniale înseamnă să fiți credincioși până când unul sau amândoi decideți că este suficient.
• Retragerea angajamentelor atunci când sunteți supărat sau ați avut o ceartă cu soțul / soția este acceptabilă.
Siguranța este pe primul loc
Înainte ca locuința familiei să fie un refugiu sigur pentru ca membrii familiei să crească și să se iubească unul pe celălalt, căsătoria unui cuplu trebuie să fie stabilă și păstrată în siguranță. Exista trei puncte de "siguranță" în marcarea obiectivului râvnit al unei căsnicii sănătoase și fericite:
• Siguranța angajamentului
• Siguranța emoțională
• Siguranța personală
Angajamentul este acela de a proteja cine sunteți ca un cuplu și ceea ce inseamna construirea împreună pentru viitor". Cuplurile fericite vorbesc deschis, împărtășesc gânduri și se susțin reciproc, fără teama de vătămare emoțională, vătămare fizică sau intimidare.
"Marile așteptări" ale unei căsătorii
Cuplurile trebuie să înțeleagă că diferențele de așteptări provin din mai mulți factori: personalitate, părinți, familie, educație, relații anterioare, prieteni, credințe religioase / culturale, tradiții, chiar și televiziune, muzică și social media. În cazul în care așteptările depășesc realitatea, unul dintre parteneri va experimenta dezamăgire. Pentru a atenua dezamăgirea, trebuie în primul rând să fiti conștienți faptul ca fiecare om iubeste in mod diferit. Dacă este necesar, ambii parteneri ar trebui să facă schimbări adecvate, astfel încât să gestioneze mai bine și să rezolve diferențele de așteptări.
Concentrează-te pe bine
Partenerii de căsătorie intalniri online cluj ar trebui să întocmească o listă de apreciere unul față de celălalt. "Concentrează-te pe lucrurile bune; gândiți-vă la modalități de a arăta apreciere". Acte intenționate, ar fi practicarea obiceiului de a mulțumi pentru fiecare nouă zi cu soțul/ soția, s-au dovedit a fi foarte eficiente.
Spuneti ’’Imi pare rau’’ atunci cand gresiti
Ce trebuie sa faci atunci cand te confrunti cu un conflict in cuplu:
• Învață să te calmezi intotdeauna inainte de a purta o discutie cu partenerul
• Retragerea din situația conflictuală acolo unde este necesar
• Întotdeauna stai jos într-o stare bună de spirit pentru a vorbi despre problema, nu te enerva si nu da vina pe celalalt
• Nu lăsați problema la îndemână să "definească" căsătoria (ca nu cumva să câștigați argumentul acum, pierdeți războiul pe termen lung...)
Daca ai gresit, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru relatia ta este sa iti ceri iertare. Sa spui ’’Imi pare rau’’ atunci cand gresesti este o dovada de maturitate si de iubire, desi multi considera ca este o slabiciune. Ei bine, nu este deloc o slabiciune si toti oamenii ar trebui sa invete sa isi ceara iertare, indiferent ca vorbim de un cuplu sau de o relatie de prietenie. Atunci cand un partener isi recunoaste greseala, aceasta este pe jumatate iertata, deci relatia se poate imbuntati semnificativ.