Conecteaza-te mai profund cu partenerul tau

Conecteaza-te mai profund cu partenerul tau

Când a fost ultima dată când ai avut o conversație cu cineva care te-a făcut să te simți conectat cu el? Te-ai deschis recent față de propriul partener cu privire la propriile sentimente și dorințe? Știm că o bună comunicare este esențială pentru a avea o conexiune mai profundă cu partenerul tău. Cu toate acestea, fiind prins în activități de zi cu zi, cum ar fi relațiile cu copiii, gestionarea gospodăriei și menținerea unui loc de muncă vă poate lăsa fara energie.

Conexiunea cu partenerul

Conversațiile zilnice in cuplurile matrimoniale, tind să se învârtă în jurul acestor activități și este posibil să nu găsiți timp să vă angajați în conversații mai profunde care vă permit dumneavoastră și partenerului să vă conectați. Cu toate acestea, cercetările sugerează că a avea conversații semnificative cu partenerul tău ar putea foarte bine să determine dacă mariajul tău va dura. Dacă vorbești serios despre căsnicia ta, e timpul să faci intenționat aceste conversații să se întâmple.


Iată 3 sfaturi cheie pentru a avea conversații semnificative

1. Pune întrebări deschise

A avea o conversație mai profundă ar însemna să-i permiteți partenerului să se exprime mai liber. Punerea întrebărilor deschise le permite să-și împărtășească opiniile și sentimentele, mai degrabă decât să dea doar un răspuns simplu da / nu. De exemplu, întrebarea: "Ai avut o zi bună?" de multe ori provoaca un raspuns de genul da / nu. În schimb, ai putea reformula întrebarea astfel incat sa obtii un raspuns mai detaliat.

2. Fii un bun ascultător

Empatizează cu partenerul tău fără să judeci. Cheia pentru a avea o conversație bună este capacitatea de a-ți asculta partenerul și de a înțelege punctul lui de vedere. Nu vă gândiți să răspundeți la ceea ce spune în timp ce vorbeste. Nu te grăbi să judeci. Dă-i timp pentru a împărtăși sentimentele și experiențele, fără a sări în cu opiniile dumneavoastră imediat.

Ascultați cu atenție și încercați să înțelegeți de unde vin. Dă-ți seama ce simte și empatizează cu el. De exemplu, puteți spune "Trebuie să fie foarte frustrant pentru tine să te confrunți cu această problemă...".

3. Prioritizează aceste conversații

Programează aceste conversații în jurnalul tău dacă trebuie. Poti face acest lucru o rutină săptămânală. 15 minute înainte de a dormi sau de a avea astfel de conversații atunci când te duci la o plimbare de week-end împreună. Fără astfel de conversații, este posibil să începeți să vă îndepărtați și să vă fie mai greu să vă conectați cu partenerul în timp. Dacă simțiți că v-ați îndepărtat deja, nu este niciodată prea târziu să vă reconectați.

Pentru cuplurile care au nevoie de un pic de ajutor cu privire la modul de a începe conectarea la un nivel mai profund, aici sunt unele modele de conversație. Chiar si atunci cand tocmai ce ai intalnit femei constanta poti lua in considerare aceste sfaturi pentru a face lucrurile sa functioneze intr-o relatie de cuplu.

• Amintirea mea preferată despre noi a fost atunci când... (ambele părți să împartă)

• Să facem ceva diferit în acest an pentru Anul Nou / ziua de naștere a mamei tale / ziua de naștere a copilului nostru?

• Ce părere ai despre...? (De exemplu, un film, remarca unui profesor despre performanța copilului dumneavoastră, planurile dumneavoastră pentru week-end / vacanta)

• În ce moduri te simți fericit / nefericit cu relația noastră?

• Care sunt provocările actuale la locul de muncă?

• Care sunt speranțele și temerile tale cu privire la copilul nostru?

• Ce ti se pare interesant în viață chiar acum?

• Care este un lucru pe care doresti să îl schimbi?