Conecteaza-te mai profund cu partenerul tau

Conecteaza-te mai profund cu partenerul tau

Când a fost ultima dată când ai avut o conversaÈ›ie cu cineva care te-a făcut să te simÈ›i conectat cu el? Te-ai deschis recent față de propriul partener cu privire la propriile sentimente È™i dorinÈ›e? Știm că o bună comunicare este esenÈ›ială pentru a avea o conexiune mai profundă cu partenerul tău. Cu toate acestea, fiind prins în activități de zi cu zi, cum ar fi relaÈ›iile cu copiii, gestionarea gospodăriei È™i menÈ›inerea unui loc de muncă vă poate lăsa fara energie.

Conexiunea cu partenerul

ConversaÈ›iile zilnice in cuplurile matrimoniale, tind să se învârtă în jurul acestor activități È™i este posibil să nu găsiÈ›i timp să vă angajaÈ›i în conversaÈ›ii mai profunde care vă permit dumneavoastră È™i partenerului să vă conectaÈ›i. Cu toate acestea, cercetările sugerează că a avea conversaÈ›ii semnificative cu partenerul tău ar putea foarte bine să determine dacă mariajul tău va dura. Dacă vorbeÈ™ti serios despre căsnicia ta, e timpul să faci intenÈ›ionat aceste conversaÈ›ii să se întâmple.


Iată 3 sfaturi cheie pentru a avea conversații semnificative

1. Pune întrebări deschise

A avea o conversaÈ›ie mai profundă ar însemna să-i permiteÈ›i partenerului să se exprime mai liber. Punerea întrebărilor deschise le permite să-È™i împărtășească opiniile È™i sentimentele, mai degrabă decât să dea doar un răspuns simplu da / nu. De exemplu, întrebarea: "Ai avut o zi bună?" de multe ori provoaca un raspuns de genul da / nu. În schimb, ai putea reformula întrebarea astfel incat sa obtii un raspuns mai detaliat.

2. Fii un bun ascultător

Empatizează cu partenerul tău fără să judeci. Cheia pentru a avea o conversaÈ›ie bună este capacitatea de a-È›i asculta partenerul È™i de a înÈ›elege punctul lui de vedere. Nu vă gândiÈ›i să răspundeÈ›i la ceea ce spune în timp ce vorbeste. Nu te grăbi să judeci. Dă-i timp pentru a împărtăși sentimentele È™i experienÈ›ele, fără a sări în cu opiniile dumneavoastră imediat.

AscultaÈ›i cu atenÈ›ie È™i încercaÈ›i să înÈ›elegeÈ›i de unde vin. Dă-È›i seama ce simte È™i empatizează cu el. De exemplu, puteÈ›i spune "Trebuie să fie foarte frustrant pentru tine să te confrunÈ›i cu această problemă...".

3. Prioritizează aceste conversații

Programează aceste conversaÈ›ii în jurnalul tău dacă trebuie. Poti face acest lucru o rutină săptămânală. 15 minute înainte de a dormi sau de a avea astfel de conversaÈ›ii atunci când te duci la o plimbare de week-end împreună. Fără astfel de conversaÈ›ii, este posibil să începeÈ›i să vă îndepărtaÈ›i È™i să vă fie mai greu să vă conectaÈ›i cu partenerul în timp. Dacă simÈ›iÈ›i că v-aÈ›i îndepărtat deja, nu este niciodată prea târziu să vă reconectaÈ›i.

Pentru cuplurile care au nevoie de un pic de ajutor cu privire la modul de a începe conectarea la un nivel mai profund, aici sunt unele modele de conversaÈ›ie. Chiar si atunci cand tocmai ce ai intalnit femei constanta poti lua in considerare aceste sfaturi pentru a face lucrurile sa functioneze intr-o relatie de cuplu.

• Amintirea mea preferată despre noi a fost atunci când... (ambele părÈ›i să împartă)

• Să facem ceva diferit în acest an pentru Anul Nou / ziua de naÈ™tere a mamei tale / ziua de naÈ™tere a copilului nostru?

• Ce părere ai despre...? (De exemplu, un film, remarca unui profesor despre performanÈ›a copilului dumneavoastră, planurile dumneavoastră pentru week-end / vacanta)

• În ce moduri te simÈ›i fericit / nefericit cu relaÈ›ia noastră?

• Care sunt provocările actuale la locul de muncă?

• Care sunt speranÈ›ele È™i temerile tale cu privire la copilul nostru?

• Ce ti se pare interesant în viață chiar acum?

• Care este un lucru pe care doresti să îl schimbi?