Invata sa spui NU in relatia ta de cupu

Invata sa spui NU in relatia ta de cupu

Proaspăt casatoriti, sunteți încântați să începeți restul vieții împreuna. Insa este foarte important sa să iti iei ceva timp pentru a sta jos cu soțul / soția și a stabilit unele limite. Stabilirea limitelor și învățarea de a spune "Nu" nu doar soțului/ soției, ci și membrilor familiei (atât ai dvs., cât și ai lui / ei) poate fi o situație foarte dificilă. Este important să ne amintim că mariajul tău este ceva care merită protejat și vorbind despre stabilirea limitelor într-un stadiu incipient va ajuta relatia ta sa functioneze pentru foarte mult timp.

Spune nu fara sa te simti vinovat

Fiți pregătiți pentru o schimbare a stilului de viață pentru indatoririle matrimoniale. Condițiile de viață cu cealaltă sunt diferite fata de atunci cand erai singur. Acordați-vă timp să vă învățați obiceiurile unul altuia și nu vă așteptați ca el sau ea să vină după voi. Soțul / soția nu este ajutorul tau sau mama ta. Sunteti parteneri egali și trebuie sa iti asumi responsabilitatea atunci când vine vorba de treburile casnice. Spune "Nu" daca tu iti asumi toate sarcinile, si imparte-le cu partenerul tau. Este ușor pentru cuplurile proaspăt căsătorite să ia de la sine timpul pe care îl au acum că se află sub același acoperiș

Fă-ți căsnicia și soțul prioritar

Lasă-ți neînțelegerile și tehnologia la ușa dormitorului. Păstrați dormitorul și patul conjugal ca un spațiu sigur unde puteți sa va bucurati unul de celalat fara absolut nici un fel de distragere. S-ar putea să descoperiți că argumentul pe care l-ați avut cu o noapte înainte a fost mai banal decât vă amintiți sau că sunteți mai dispus să auziți ce are de spus soțul / soția după o noapte bună de odihnă. Spuneți "Nu" pentru a dormi separat, deoarece acest lucru alimentează pur și simplu distanța emoțională și deconectarea. Manipularea socrilor poate fi una dintre cele mai complicate situații cu care se confruntă cuplurile.

Stabiliți din timp limite pentru a vă asigura că atât dumneavoastră, cât și soțul/soția faceți parte din aceeași echipă înainte de a aborda socrii cu tact și respect. Înțelegeți că a spune "Nu" poate însemna a face loc pentru a spune "Da" la altceva. În cazul în care socrii dumneavoastră apar continuu la voi neanunțati, trebuie sa purtati o discutie destul de serioasa pe acest plan si sa stabiliti niste limite. Stabilirea de noi rutine este noua normă în viața tinerilor căsătoriți.

Știi de ce spui "nu"?

La sfârșitul zilei, nimănui nu-i place să spună "Nu", mai ales celor dragi, chiar si atunci cand cunosti una dintre cele mai potrivite femei din iasi. Fiți clar de ce spuneți "Nu", nu lăsați loc dezamăgirii și sentimentelor rănite. Învățarea de a spune un Nu sincer și plin de compasiune, nu se întâmplă peste noapte, dar beneficiile pot însemna protejarea căsătoriei dumneavoastră, oferindu-i timp și spațiu pentru a respira și să crească în timp ce gestionarea așteptările dumneavoastră se va produce in cel mai sanatos mod posibil. Sa spui nu uneori nu inseamna sa fii egoist ci inseamna ca pur si simplu ai alte prioritati in acel moment.