Obiceiuri care imbunatatesc o relatie de cuplu

Obiceiuri care imbunatatesc o relatie de cuplu

Viața este atât de rapidă, încât uneori ne simțim frustrați de lucrurile mici în timp ce jonglăm cu o listă fără sfârșit de lucruri de facut. Problemele care apar în relațiile noastre sunt adesea aruncate deoparte și neglijate din cauza altor cerințe mai presante ale vieții. Cu toate acestea, să nu uităm că, deși dragostea este un sentiment, a rămâne îndragostit este o alegere! Mai jos sunt trei obiceiuri pe care cuplurile ar trebui să le cultive pentru o căsnicie de lungă durată, iubitoare:

1. Ascultare versus auz

O căsnicie puternică începe de la ascultarea activă, chiar si atunci cand iti intalnesti partenerul pe un site de matrimoniale si discutati mai mult online. Ascultarea este un proces de auz, înțelegere și reflexie. Amintește-ți, trebuie să alegi să asculți. Când asculți, faci o alegere conștientă să te concentrezi asupra celeilalte părți. Ați fost într-o situație în care soțul / soția iti povesteste ceva despre locul de muncă și auzi vocea lui sau a ei în mod clar, dar nu reușesti să asculti cu adevarat ceea ce spune? Ei bine, ai auzit nu ai ascultat.  

Începeți prin a acorda atenție limbajului corpului în timpul conversațiilor. Chiar dacă nu ești de acord cu ceva, încearcă să te pui în locul partenerului tău. Nu vă exprimați disprețul sau batjocoriți opiniile lor pur și simplu pentru că diferă de opiniile dvs. Intenția ta ar trebui să fie întotdeauna să îti intelegi soțul / soția și să oferi sprijin. Acest lucru înseamnă furnizarea unui spațiu sigur pentru el sau ea să fie deschis în partajarea sentimentelor si gandurilor.

2. Fii pro-activ

Amintiți-vă acele momente pe care le-ati evitat având o conversație cu soțul / soția pentru că ati fost prea fizic și mental obosit pentru a face față problemei? Nu presupune că cealaltă parte te poate înțelege prin telepatie. Fiți pro-activ în inițierea unei conversații despre probleme nerezolvate. Poate fi la fel de simplu ca programarea unei conversații de 15 minute după cină. Conversația ar putea începe ușor și casual pentru a da tonul pentru o conversație plăcută și fructuoasă.

Poate pune întrebări de genul, "Unde ar trebui să mergem pentru week-end?" sau "Ce ai vrut să vorbesti cu mine noaptea trecută?" Când conversația atinge un nivel mai intim, puneți întrebări mai profunde, cum ar fi care sunt lucrurile pe care le fac sau cuvintele pe care le spun care te rănesc? Fiți pregătiți că astfel de conversații pot fi solicitante emoțional sau mental, dar există o recompensă pentru cei care continuă să încerce. O legătură emoțională mai puternică se va forma atunci când acordați atenție nedivizată soțului/ soției.

3. Reconectați dincolo de împrejurimile familiare

Anii de căsătorie și de creștere a copiilor pot face ca mariajul tău să pară monoton. Chiar si acele cupluri care se cunosc pe Foxi.ro - Matrimoniale si cred ca si-au intalnit marea iubire, se confrunta la un moment dat cu monotonia. Fiecare zi este doar o altă provocare emoțională, mentală și fizică în timp ce încercați să echilibrați munca și familia. E ușor să pierzi acea legătură intimă într-o căsnicie. Întrebați-vă, când a fost ultima dată când ați făcut o activitate spontană împreună cu soțul/ soția? De ce te-ai îndrăgostit de el sau de ea?

Poate e timpul să-ți reaprinzi dragostea printr-o vacanta de cuplu! Mergeți într-o vacanță și deconectați-vă de la dispozitivele digitale, astfel încât să puteți petrece cu adevărat timp de calitate împreună. Încercați să descoperiți lucruri noi unul despre celălalt. Aceasta este oportunitatea de a face un pas înapoi de la realitățile vieții de zi cu zi și de a reflecta asupra obiectivelor dumneavoastră ca un cuplu. Gândiți-vă la activitățile pe care le puteți începe împreună, astfel încât să puteți merge spre atingerea scopului și viziunii familiei dvs.