Probleme comune pentru cuplurile proaspat casatorite

Probleme comune pentru cuplurile proaspat casatorite

Căsătoria este începutul unui nou capitol. Probabil va trebui să faceÈ›i unele ajustări È™i compromisuri pentru a vă adapta la cealaltă jumătate din viaÈ›a dvs. AmintiÈ›i-vă că, la bine È™i la rău, veÈ›i experimenta următoarele etape care vor veni la un moment dat. Pentru a vă consolida căsnicia È™i a-i oferi un început puternic, iată 3 aspecte cheie pe care doriÈ›i să le discutaÈ›i despre...

1. Planificarea financiară

Pentru a vă atinge obiectivele viitoare in matrimoniale, va trebui să purtaÈ›i o conversaÈ›ie deschisă despre capacitatea dumneavoastră financiară de a vă sprijini È™i de a vă atinge obiectivele. Câteva întrebări cheie pe care să vă puneÈ›i sunt:

• VeÈ›i împărÈ›i cheltuielile gospodăriei?

• CâÈ›i bani veÈ›i împărÈ›i?

• De câte economii ai avea nevoie?

Unele cupluri pot decide să deschidă un cont partajat, în timp ce unele cupluri preferă să deÈ›ină propriile conturi separate. Ca un cuplu, va trebui, de asemenea, sa discutati despre ceea ce consideraÈ›i un lux È™i ce fel de cheltuieli vor fi necesare pe viitor. Evenimente cheie care vor necesita cheltuieli mari ar fi nunta ta, casa ta, luna de miere È™i, probabil, primul copil. Ca un cuplu, va trebui să fiti de acord cu privire la modul de a finanÈ›a obiectivele dumneavoastră pe termen scurt È™i lung.

 În cazul în care vă decideÈ›i să luati împrumuturi pentru a finanÈ›a elemente de cheltuieli mai mari, cum ar fi renovarea casei, va trebui, de asemenea, să È™tiÈ›i bugetul exact de care aveti nevoie. Pentru a vă ajuta să gestionaÈ›i astfel de finanÈ›e, puteÈ›i discuta întotdeauna la părinÈ›ii, rudele sau prietenii care au experimentat astfel de etape. AflaÈ›i mai multe despre schemele guvernamentale în care aÈ›i putea fi eligibil pentru anumite granturi sau subvenÈ›ii pentru a vă ajuta cu anumite costuri.

2. Planificarea pentru un copil

Pentru cele mai multe cupluri, dorinÈ›a de a avea copii (sau nu) ar fi venit, probabil, înainte de căsătorie. Acolo unde este posibil, planificarea familială ar trebui discutată din timp. Câteva subiecte de discutat sunt:

• Când este un moment bun pentru a avea un copil?

• CâÈ›i copii ar trebui să avem?

• Vom putea sa intretinem copilul?

• Care sunt valorile È™i opiniile noastre ca părinÈ›i?

Daca ai o partenera pe care ai cunoscute pe un site de matrimoniale timis, si deja planuiti un copil, iata ce trebuie sa stiti. Un control devreme în călătoria de fertilitate ar fi sfătuit astfel încât să existe mai puÈ›ine regrete pentru" Nu mi-am dat seama am avut o problemă. Cu probleme de infertilitate din ce în ce mai frecvente, atribuite femeilor care încep să conceapă la o vârstă mai târzie, unele cupluri pot intampina probleme de concepere.

Specialistii sfatuiesc cuplurile să se apropie de un specialist în fertilitate pentru a evalua potenÈ›ialul de fertilitate al cuplului. Femeile mai mult de 35 de ani ar trebui să vadă un specialist de fertilitate cât mai curând posibil È™i mai ales dacă ea se confruntă cu dureri neregulate sau excesive în timpul menstruaÈ›iei. Pentru femeile mai tinere de 30 de ani, cuplul ar trebui să viziteze un specialist în fertilitate dacă nu au succes după un an de încercări active.

3. Gestionarea relatiei cu socrii

Se spune că nu te căsătoreÈ™ti cu o singură persoană ci mai degraba cu o intreaga familie. RelaÈ›ia ta cu socrii tăi poate să afecteze relaÈ›ia cu partenerul tău într-o anumită măsură.

Ca un cuplu, este bine să discutati deschis despre modul în care dinamica unor astfel de relaÈ›ii (cu socrii È™i familia extinsă) ar putea afecta relaÈ›ia sau căsătoria. ÎmpărtășiÈ›i-vă sentimentele cu soÈ›ul / soÈ›ia pentru a înÈ›elege mai bine socrii dumneavoastră È™i modul lor de a arăta îngrijorare È™i dragoste, care ar putea fi interpretat greÈ™it. Inevitabil, vor exista neînÈ›elegeri. Acolo unde este posibil, încercaÈ›i să faceÈ›i compromisuri È™i să discutaÈ›i cu soÈ›ul/ soÈ›ia dacă ar trebui să stabiliÈ›i limite clare pentru a vă proteja căsnicia.