Probleme comune pentru cuplurile proaspat casatorite

Probleme comune pentru cuplurile proaspat casatorite

Căsătoria este începutul unui nou capitol. Probabil va trebui să faceți unele ajustări și compromisuri pentru a vă adapta la cealaltă jumătate din viața dvs. Amintiți-vă că, la bine și la rău, veți experimenta următoarele etape care vor veni la un moment dat. Pentru a vă consolida căsnicia și a-i oferi un început puternic, iată 3 aspecte cheie pe care doriți să le discutați despre...

1. Planificarea financiară

Pentru a vă atinge obiectivele viitoare in matrimoniale, va trebui să purtați o conversație deschisă despre capacitatea dumneavoastră financiară de a vă sprijini și de a vă atinge obiectivele. Câteva întrebări cheie pe care să vă puneți sunt:

• Veți împărți cheltuielile gospodăriei?

• Câți bani veți împărți?

• De câte economii ai avea nevoie?

Unele cupluri pot decide să deschidă un cont partajat, în timp ce unele cupluri preferă să dețină propriile conturi separate. Ca un cuplu, va trebui, de asemenea, sa discutati despre ceea ce considerați un lux și ce fel de cheltuieli vor fi necesare pe viitor. Evenimente cheie care vor necesita cheltuieli mari ar fi nunta ta, casa ta, luna de miere și, probabil, primul copil. Ca un cuplu, va trebui să fiti de acord cu privire la modul de a finanța obiectivele dumneavoastră pe termen scurt și lung.

 În cazul în care vă decideți să luati împrumuturi pentru a finanța elemente de cheltuieli mai mari, cum ar fi renovarea casei, va trebui, de asemenea, să știți bugetul exact de care aveti nevoie. Pentru a vă ajuta să gestionați astfel de finanțe, puteți discuta întotdeauna la părinții, rudele sau prietenii care au experimentat astfel de etape. Aflați mai multe despre schemele guvernamentale în care ați putea fi eligibil pentru anumite granturi sau subvenții pentru a vă ajuta cu anumite costuri.

2. Planificarea pentru un copil

Pentru cele mai multe cupluri, dorința de a avea copii (sau nu) ar fi venit, probabil, înainte de căsătorie. Acolo unde este posibil, planificarea familială ar trebui discutată din timp. Câteva subiecte de discutat sunt:

• Când este un moment bun pentru a avea un copil?

• Câți copii ar trebui să avem?

• Vom putea sa intretinem copilul?

• Care sunt valorile și opiniile noastre ca părinți?

Daca ai o partenera pe care ai cunoscute pe un site de matrimoniale timis, si deja planuiti un copil, iata ce trebuie sa stiti. Un control devreme în călătoria de fertilitate ar fi sfătuit astfel încât să existe mai puține regrete pentru" Nu mi-am dat seama am avut o problemă. Cu probleme de infertilitate din ce în ce mai frecvente, atribuite femeilor care încep să conceapă la o vârstă mai târzie, unele cupluri pot intampina probleme de concepere.

Specialistii sfatuiesc cuplurile să se apropie de un specialist în fertilitate pentru a evalua potențialul de fertilitate al cuplului. Femeile mai mult de 35 de ani ar trebui să vadă un specialist de fertilitate cât mai curând posibil și mai ales dacă ea se confruntă cu dureri neregulate sau excesive în timpul menstruației. Pentru femeile mai tinere de 30 de ani, cuplul ar trebui să viziteze un specialist în fertilitate dacă nu au succes după un an de încercări active.

3. Gestionarea relatiei cu socrii

Se spune că nu te căsătorești cu o singură persoană ci mai degraba cu o intreaga familie. Relația ta cu socrii tăi poate să afecteze relația cu partenerul tău într-o anumită măsură.

Ca un cuplu, este bine să discutati deschis despre modul în care dinamica unor astfel de relații (cu socrii și familia extinsă) ar putea afecta relația sau căsătoria. Împărtășiți-vă sentimentele cu soțul / soția pentru a înțelege mai bine socrii dumneavoastră și modul lor de a arăta îngrijorare și dragoste, care ar putea fi interpretat greșit. Inevitabil, vor exista neînțelegeri. Acolo unde este posibil, încercați să faceți compromisuri și să discutați cu soțul/ soția dacă ar trebui să stabiliți limite clare pentru a vă proteja căsnicia.