Sfaturi pentru a mentine iubirea chiar si dupa aparitia unui copil

Sfaturi pentru a mentine iubirea chiar si dupa aparitia unui copil

Nu e un secret că a avea un copil îți schimbă dramatic căsnicia. În timp ce în trecut cuplul isi pastra identitatea, acum copilul are primul loc în centrul universului tău. De cele mai multe ori, partenerii uita de ei in incercarea de a oferi o educatie foarte buna copiilor. In continuare iti prezentam cateva sfaturi utile pentru a mentine iubirea chiar si dupa aparitia unui copil.

1. Ajustează așteptările de la tine însuți

Ca si cuplu de matrimoniale, este posibil să simțiți nevoia de a fi prezenti pentru copilul dumneavoastră 24 / 7 - dar burnout se poate întâmpla mai devreme decât crezi, mai ales atunci când copilul nu este cel mai bun sleeper. Faceți un pas înapoi din când în când, astfel încât să vă puteți economisi energia pentru întâlniri frecvente cu soțul/ soția.

2. Cere ajutor

Este cu adevărat nevoie de un ajutor pentru a crește un copil. Pentru cei fără ajutoare, părinții tăi (sau chiar prietenii și vecinii iubitori de copii) sunt de obicei mai mult decât dispuși să sară in ajutor pentru câteva ore la sfârșit de săptămână. În acest timp, du-te la o cina romantica impreuna cu sotul si petreceti timp de calitate care va va ajuta sa imbunatatiti semnificativ relatia.

3. Nu uita de intimitate

În primii ani de paternitate, cantitatea și, uneori, calitatea intimității fizice poate scadea semnificativ. Intimitatea poate veni, de asemenea, în multe forme, inclusiv îmbrățișarea, ținutul de mână și chiar o conversație sinceră despre intimitatea însăși.

4. Fii specific cu rugămintile tale

Atunci când există un număr infinit de sarcini la domiciliu pentru a gestiona situatia, tensiunea isi poate face loc între părinți. În loc să vă așteptați ca cealaltă parte să vă cunoască intuitiv nevoile, fiți explicit cu solicitările dvs. Prin urmare, în loc să spuneți "Fă-te de ajutor pe aici", încercați "Te rog sa mergi sa iei mai multe scutece, acestea sunt pe terminate" sau "Am nevoie de un pui de somn, te rog să ai grijă de copil pentru câteva ore". Comunicand aceste lucruri intr-un mod atat de frumos, partenerul nu se va simti jignit ci va intelege ca ai nevoie de ajutorul sau si ti-l va oferi. Daca inca nu ti-ai gasit jumatatea, pe matrimoniale bucuresti poti gasi o persoana asa cum vrei cu care sa construiesti o familie asa cum ti-ai dorit dintotdeauna. Este atat de simplu si oricine poate incerca o astfel de platforma online.

5. Sarcinile trebuie impartite

Din pacate, exista cupluri in care nu este echilibru. Sotia face aproape toate sarcinile casnice si mai are si grija de copil pe deasupra. Ei bine, o situatie de acest gen va crea multa tensiune in cuplu. Intotdeauna, un cuplu este o echipa si asta inseamna ca trebuie sa faca multe lucruri impreuna, cu atat mai mult atunci cand apare un copil. Barbatul trebuie sa isi ajute sotia si invers. Doar asa relatia va fi una de succes, iar etapele dificile din viata pot fi depasite usor si fara certuri. Asadar, pentru un astfel de rezultat este nevoie de o comunicare deschisa si sincera. Spune-i partenerului ceea ce ai pe suflet si organizati-va astfel incat sa puteti duce la capat toate sarcinile de zi cu zi fara stres si fara energie consumata inutil.